Kadonneet eläimet

Pääkaupunkiseudulla talteen otetut karanneet lemmikkieläimet tulee toimittaa löytöeläintaloon Viikkiin. Karanneesta lemmikistä tulee ilmoittaa löytöeläintaloon, sieltä voi myös tiedustella omaa kadonnutta lemmikkiään.

Kadonnut lemmikki kannattaa ilmoittaa välittömästi Karkurit -sivustolle. Sieltä löytyy lisätietoja ja apua kadonneen lemmikin etsintään. Myös esimerkiksi Etsijäkoiraliitosta saa apua lemmikin kadotessa.

Kaikki lemmikit tulisi merkitä Turvasirulla, jonka avulla kadonnut lemmikki löytää kotiinsa varmemmin.

Lainattavat pyydykset

Pääkaupunkiseudun eläinsuojeluyhdistykseltä on lainattavissa pyydyksiä karanneiden ja heitteille jätettyjen eläinten kiinniottamiseksi.

Pyydys lainataan kahdeksi viikoksi 50 euron panttimaksua vastaan. Lainaaja saa panttimaksun takaisin, kun pyydys palautetaan yhdistykselle ehjänä ja puhdistettuna.

Lisätietoja sähköpostitse tai soittamalla päivystyspuhelimestamme. Yhteystiedot löydät sivun yläreunasta.

TIESITKÖ, ETTÄ…

Eläinsuojelulain 15 § mukaan kunnan on huolehdittava alueellaan irrallaan tavattujen ja talteen otettujen koirien ja kissojen sekä muiden vastaavien pienikokoisten seura- ja harrastuseläinten tilapäisen hoidon järjestämisestä. Talteen otettua eläintä on säilytettävä vähintään 15 vuorokauden ajan, minkä jälkeen kunnalla on oikeus myydä, muutoin luovuttaa tai lopettaa eläin.